Het leven op de camping


Op camping Iria Beach kunt u genieten van uw vakantie met de rust van de zee en de veiligheid op onze ongerepte stranden. De zee loopt langzaam af naar dieper water en is daardoor ideaal voor het hele gezin, vooral voor kinderen.
De plek is perfect voor jong en oud. U kunt surfen, duiken, snorkelen en vissen en in het algemeen kunt u ontspannend genieten van het weer en de zee.
Lekker ontspannen op het terras van de camping terwijl u luistert naar muziek of samen genieten van het spelen van Backgammon, Schaken of andere bordspellen.

Uw moment


Als u van lezen houdt, is er een bibliotheek met boeken in Grieks, Duits, Engels en Nederlands. Hier kun je boeken lezen en laat de boeken die u hebt gelezen weer achter.

Regio


Iria is een pittoresk dorpje, slechts 22 km van Nafplion. In de haven zijn er vissersboten en vele huizen in traditionele stijl. Het gebied is bijzonder vruchtbaar en een van de bekendste producten is de beroemde lokale Iria artisjok. In Iria en Kandia zijn er winkels en een apotheek evenals goede traditionele tavernes en bars.

Het nachtleven is goed in Nafplio, Portocheli, Spetses en Hydra.
Andere nabijgelegen stranden zijn Kandia, Plaka Drepano, Karathona Nafplio, Vivari en Kondyli. Het gebied is ideaal voor fietstochten, zoals de Tolo - Kandia - Tolo route (23 km).

Het scheepswrak


Er is een uniek oud scheepswrak van 1200 v.Chr. in de Akrotiri (kaap) van Iria. Het ligt ongeveer 15 meter van de rotsachtige kust op een diepte van 12 tot 28 meter. Belangrijke vondsten werden geborgen zoals oud keramiek, amforen en een stenen anker.

Windsurfen


Iria Beach is een gebied dat uitermate geschikt is voor windsurfen, zowel op beginners als op gevorderden niveau. Samen met Astros zijn we de beste surflocatie in Oost Peloponnesos. In tegenstelling tot Paros is Iria Beach niet alleen aanbevolen voor gevorderde surfers. Het belangrijkste voordeel van Iria Beach is de thermische wind die elke middag van 13.00 tot 17.00 uur tijdens het seizoen tussen mei en augustus waait. De richting van de wind is vanuit het zuiden, dus de surf richting is haaks op de kust voor onze camping.

Het is ook zeer belangrijk dat de wind de surfers naar Kandia strand en niet naar de zee stuurt, dat vermindert het risico in het geval van afdrijven.

Tijdens de ochtenduren zijn de weersomstandigheden zacht en dat maakt het ideaal voor beginners om te oefenen. Er is ook een boot aanwezig voor geval van een ongeval of andere problemen.

Geniet van uw favoriete sport op Iria Beach


Het is belangrijk te vermelden dat 30% van onze klanten windsurft, dus er is een vriendelijk, onderhoudend en concurrerende sfeer met mensen die één gemeenschappelijk hobby hebben. Als laatste is er de mogelijkheid om defecte onderdelen te vervangen of onderdelen te bestellen die binnen 1 of 2 dagen kunnen worden geleverd, omdat we samenwerken met vele bekende merken zoals: FANATIC, MISTRAL, F2, AHD, RRD, NEIL PRYDE, NORTH SAILS, GAASTRA enz. We kijken er naar uit om samen van onze favoriete hobby te genieten.

Bezienswaardigheden

Argolis is de prefectuur in Griekenland met de meest archeologische en historische bezienswaardigheden en ontvangt jaarlijks duizenden bezoekers.
Als je een excursie wilt maken naar de vele interessante, naburige plaatsen, zijn we hier om u te helpen met alle informatie. Bij de receptie vindt u ook kaarten en relevant materiaal. En als u een auto of taxi wilt huren, helpen wij u graag!

Nafplio (22 km.)

Nafplio is ideaal voor een wandeling door de historische straten, langs winkels en tavernes.

Epidavros (25 km)

Bezoek het beroemde oude theater en geniet van de prachtige optredens die elke zomer plaatsvinden.

Mycenae (41 km))

Wandel door het koninkrijk van Agamemnon, ga onder de Leeuwenpoort door en loop de beroemde graven van Tholos binnen.

Argos (31 km)

Een van 's werelds oudste steden, bezoek het oude theater uitgehouwen in de rots en geniet van theatrale uitvoeringen en evenementen, of bezoek de oude Agora.

Moni Avgou

Een van de belangrijkste monumenten van het Argolische land is het heilige klooster van Avgou (Agios Dimitrios) met zijn vreemde naam en vele verhalen.

Oude Tiryns (28 km)

De grote stenen muren gemaakt door Perseus samen met de Cyclopen zijn een UNESCO-werelderfgoed.

Athene (177 km)

Parthenon, de helderste schepping van de Atheense democratie in de periode van zijn grote welvaart, dit moet je gezien hebben!

Klassiek Olympia (215 km)

Het meest glorieuze heiligdom van het oude Griekenland, opgedragen aan de vader van de goden, Zeus.© 2019 Iria Beach Camping. All Rights Reserved | Design by W3layouts